هوا متشکل از گازهای بی اثر زیادی می باشد. همانطور که در شکل زیر نیز مشخص است بیشترین گازهای تشکیل دهنده هوا را نیتروژن ( با 78%) و اکسیژن ( بی 21%) تشکیل می دهند و سایر گازها از جمله آرگون، زنون، هلیم و … با درصد بسیار پائینی در هوا می باشند.

در صنعت وجود گازهای فوق در فرآیندهای مختلف بسیار کاربرد دارد که پرکاربردترین آنها در صنایع نیتروژن و اکسیژن می باشد. جداسازی هوا و تبدیل آن به نیتروژن و اکسیژن و سایر گازهای بی اثر موجود در هوا از سه روش امکان پذیر می باشد.
انواع روش های تولید گاز صنعتی

روش کرایژونیک ( Cryogenic )
روش فوق که به آن روش تقطیر سرمایشی نیز می گویند روش بسیار پرهزینه ای بوده و از طریق آن می توان به نیتروژن مایع یا اکسیژن مایع دست یافت. روش های فوق به دلیل هزینه اولیه بالا اکثرا در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی مورد استفاده قرار می گیرد. در این روش هوا ابتدا به دمای میعان رسیده و هوای مایع ایجاد می گردد سپس توسط برج تقطیر و بالا بردن تدریجی دما، مولکول های تشکیل دهنده هوا در حین رسیدن به دمای جوش از یکدیگر جدا شده و هر کدام در قسمتی از برج جهت استخراج ذخیره می گردد.
روش غربال مولکولی (PSA )
روش فوق که با استفاده از مواد جاذب انجام می شود یکی از پرکاربردترین روش های موجود در صنعت جهت رسیدن به نیتروژن و اکسیژن با خلوص بالا می باشد. در روش فوق ( روش PSA ) همانند درایرهای جذبی مواد جاذب مخصوص جهت جذب اکسیژن و یا جذب نیتروژن در برج های دوقلوی موجود در این روش قرار می گیرند و سپس با به دام انداختن مولکول ها با توجه به نوع مواد جاذب که عمدتا از CMS یا کربن مولکولارسیو با گریدهای مخصوص استفاده می گردد به گاز نیتروژن و اکسیژن می رسیم.


روش غشائی ( Membrane )
در روش فوق که تکنولوژی غشائی یا ممبرانی است، صرفا در زمینه تولید گاز نیتروژن استفاده می گرددو با توجه به سطح متخلخل موجود در سطح غشاء و سرعت نور بالای مولکول های اکسیژن از سطح فوق، مولکول های نیتروژن به دلیل غلیظ تر و بزرگ تر بودن مولکول ها امکان عبور از غشاء فوق را نداشته و در اصطلاح به دام می افتد و بدین شکل گاز نیتروژن را می توان ذخیره نمود.
با توجه به توضیحات انجام شده در مورد روش های مختلف تولید گازهای صنعتی لازم به ذکر است که شرکت مهندسی مبنا پیشرو تجهیز با همکاری شرکت Noxerior ایتالیا صرفا اقدام به تامین مولدهای گازهای صنعتی ( نیتروژن ساز و اکسیژن ساز ) به روش PSA نموده است.
معرفی کمپانی
شرکت Noxerior در سال 1970 میلادی در زمینه سیم های جوشکاری شروع به فعالیت نموده، در سال 1980 اقدام به واردات ژنراتورهای اکسیژن PSA نمود و در دهه نود تولید مولد نیتروژن به روش PSA را آغاز نمود. نوامبر سال 1997 به شرکت Messer آلمان که یکی از شرکت های پیشرو در زمینه گازهای صنعتی می باشد اقدام به ثبت شرکت نمود. در سال 2001 طی فرآیند مدیریتی جدید بخشی از سهام شرکت توسط شرکت IGS ایتالیا در ژوئیه 2004 اقدام به فعالیت نمود. مولدهای نیتروژن و اکسیژن بسیار زیادی با نام IGS در ایران مشغول به کار می باشند و برند فوق بین صنعتگران برند بسیار خوشنامی می باشدو شرکت فوق بین سال های 2004 تا 2007 اقدام به ثبت مولدهای اکسیژن و نیتروژن به روش مدولار PSA شد.
در مارس سال 2014 مجددا لین شرکت با تغییر مالکیت با نام Noxerior که ترکیب کلمات ” نیتروژن ” ، ” اکسیژن” و “برتر” می باشد را برگزید و در همین راستا برند Nitroswing جهت مولدهای نیتروژن و Oxyswing جهت مولدهای اکسیژن را به ثبت رسانید. این مجموعه از سال 2016 با مجموعه NOVAIR فرانسه با بیش از 40 سال سابقه در زمینه سیستم های گاز رسانی همکاری مشترکی را آغاز نموده است.
